Osso Buco: Rasol de vitel, gatit lent, istorie si caracteristici. Osso buco, în ciuda asociării sale strânse cu bucătăria milaneză, are o istorie destul de neclară în ceea ce privește originile sale exacte. Se crede că preparatul a apărut în timpul invaziei spaniole a Italiei în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, bucătăria spaniolă a […]
Vitel cu dovleac
PrinteazaVitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara.
- 500 g antricot de vitel
- 500 g dovleac
- 500 ml bere neagra
- 200 g arpagic
- 70 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 fire cimbru verde
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în cubuleţe cu laturile de circa 2cm.
Tot în cubuleţe de 2 cm tăiati şi dovleacul, apoi rumeniţi-le împreună în ulei.
Puneţi apoi cubuleţele de carne şi dovleac într-un vas termorezistent şi adăugaţi arpagicul opărit şi curăţat.
Adăugaţi cimbrul tocat, berea, uleiul rămas, dovleacul şi presăraţi totul cu sare, nucşoară rasă şi piper după gust.
Puneti vasul în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit până ce carnea este bine făcută.
La final, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, amestecaţi bine şi mai lăsaţi 5 minute la cuptor.
Vitel cu dovleac
Pofta buna!
poate iti place si:
Osso Buco: Rasol de vitel, gatit lent, istorie si caracteristici
Pofta buna!