Vitel cu dovlecei in sos de smantana si usturoi

Printeaza

Vitel cu dovlecei in sos de smantana si usturoi din: vrabioare de vitel, dovlecei, smantana, ceapa, ardei gras, marar, usturoi, foi de dafin, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g vrabioare de vitel
  • 1 kg dovlecei
  • 800 g smantana de gatit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar
  • 6-7 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţele.

Fierbeti carnea în apă cu sare circa 30 de minute, apoi puneţi-o într-un vas ceramic termorezistent.

Adăugaţi dovleceii spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari, ardeiul tăiat în bucăţele mai mici, ceapa curăţa­tă, spălată şi tocată mărunt, foile de dafin, uleiul, usturoiul tăiat în feliuţe şi mărarul tocat.

Adăugaţi din apa în care a fiert carnea cât să acopere ingredientele din vas potriviţi de sare şi piper.

Puneţi vasul la cuptor la foc potrivit, spre mare si coaceţi circa 45 de minute.

Puneţi, apoi în vas smântână şi mai lăsaţi să fiarbă încă 15-20 de minute.

 

 

Vitel cu dovlecei in sos de smantana si usturoi

Vitel_cu_dovlecei_in_sos_de_smantana_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Antricoate de vitel in sos de lamaie

Antricoate de vitel in sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai, faina, alb, patrunjel, sare, piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită acestei texturi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ahhhh, ce-mi place asta 🙂

  2. Adriana Valentina

    Aata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.