Viţel dulce acrisor cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper.
- 500 g vrabioara de vitel
- 100 ml ulei
- 3 lingurite sos Worchester
- 500 g rosii bine coapte
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 1 lingurita sos Tabasco
- 2 catei de usturoi
- 2 limete
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati vrabioarele de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele absorbante.
Taiati-o fasii subtiri si prajiti-o 2-3 minute in ulei, pana cand se rumeneste putin pe toate partile.
Adaugati sosul Warchester, zaharul si zeama de la jumatate de lamaie.
Potriviti de sare si piper si lasati la foc mic 1 minut. Pentru sosul picant, tocati marunt ceapa curatata si spalata si caliti-o 1 minut in 50 ml ulei.
Puneti peste ceapa calita rosiile oparite, curatate de pielita si tocate marunt.
Adaugati o cescuta de apa si lasati sa fiarba la foc portivit 10 minute. Adaugati sosul Tabasco, boiaua de ardei si potriviti de sare si piper.
Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, apoi la final puneti usturoul pisat, amestecati si luati de pe foc.
Serviti vrabioara fierbinte, stropita cu sosul din tigaie, alaturi de sosul picant de rosii si cu sferturi de limete. Ornati cu patrunjel.
Viţel dulce acrisor cu sos picant
Pofta buna!