Vitel dulce-acrisor
PrinteazaO reteta delicioasa de vitel dulce-acrisor, unt, ceapa, morcovi, prune uscate, ulei, stafide, bere neagra, miere, sare, piper.
- 1 kg pulpă de viţel
- 50g unt
- 4 cepe
- 500g morcovi
- 200g prune uscate
- 1 lingură ulei
- 100g stafide
- 250 ml bere neagră
- 3 linguri miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi carnea tăiată în cubuleţe într-o tigaie cu unt şi puţin ulei. Adăugaţi sare şi piper şi, după 15 minute, puneţi în vas ceapa tocată mărunt, morcovii curăţaţi şi feliaţi, prunele uscate, stafidele, berea, sare şi piper.
Tineţi vasul la foc potrivit, amestecând din când în când. Puteţi adăuga câte puţină apă sau bere dacă sosul scade foarte mult. Când carnea este bine făcută, adăugaţi mierea, sare şi piper dacă mai trebuie. Preparatul se serveşte fierbinte, lângă cartofi natur sau piure.
Pofta buna!