Vitel cu gnocchi
PrinteazaVitel cu gnocchi din: carne de vitel, ardei, ceapa, rosii, usturoi, unt, ulei, sare, piper, boia, cartofi, faina.
- 500 g carne de viţel
- 3 ardei graşi diferit coloraţi
- 1 ceapă
- 4 roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură unt
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- boia
Pentru gnocchi:
- 1 kg cartofi
- 400 g făină
- 1 ou
- sare
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Tai carnea în felii.Topeşti untul şi uleiul şi rumeneşti pe ambele părţi feliile de carne condimentată. Adaugi ardeii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi fâşii.
După ce se înmoaie, îi scoţi şi pui usturoiul zdrobit şi ceapa tăiată mărunt. Le căleşti şi adaugi sare, piper şi boia. Acoperi tava cu hârtie de copt şi coci preparatul pentru aproximativ 1 oră.
Pentru gnocchi, speli cartofii şi îi fierbi în coajă. îi decojeşti, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu oul, sare şi făină.
Frămânţi aluatul şi modelezi suluri.Tai bucăţi şi le fierbi în apă cu sare, până se ridică la suprafaţă.
Pofta buna!