Vitel in crusta de pesmet
PrinteazaVitel in crusta de pesmet din: muschi de porc, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, sar, piper, cimbru.
- 1 kg muşchi de viţel
- 5-6 ouă
- 300 g pesmet
- 100 g parmezan ras
- 150 g făină
- 150 ml ulei
- sare
- mix de piper
- cimbru
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 120°C. Spală şi curăţă de eventualele pieliţe sau vinişoare bucata de carne, şterge-o cu un şervet de hârtie, dă-o cu un praf de cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat.
Pune uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă. Amestecă pesmetul cu parmezanul într-un castronel şi separat cerne făina.
Bate ouăle cu un praf de sare. Dă bucata de carne prin făină, acoperind-o perfect, apoi prin amestecul de ouă şi, la final, prin cel de pesmet şi parmezan.
Presează bine crusta formată, ca să se lipească de carne, apoi mai dă-o prin ouăle bătute şi prin amestecul de pesmet.
Presează din nou crusta pentru a sta cât mai lipită de carne şi pune bucata de viţel în grăsimea fierbinte. Rumeneşte-o bine pe ambele părţi. Scoate-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi înfige în ea un termometru de carne.
Dă la cuptorul preîncălzit, iar când temperatura din interiorul cărnii ajunge la 700 grade C, scoate-o din cuptor. Dacă nu ai termometru, ţine la cuptor 60-75 de minute.
Aranjează paneul de viţel pe un platou şi feliază-l potrivit. Serveste-l alături de o garnitură de legume si un pahar de vin roze sau rosu.
Vitel in crusta de pesmet
Pofta buna!