Vitel in crusta de pesmet

Printeaza

Vitel in crusta de pesmet din: muschi de porc, oua, pesmet, parmezan, faina, ulei, sar, piper, cimbru.

Ingrediente:Vitel_in_crusta_de_pesmet

  • 1 kg muşchi de viţel
  • 5-6 ouă
  • 300 g pesmet
  • 100 g parmezan ras
  • 150 g făină
  • 150 ml ulei
  • sare
  • mix de piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 120°C. Spală şi curăţă de eventualele pieliţe sau vinişoare bucata de carne, şterge-o cu un şervet de hârtie, dă-o cu un praf de cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat.

Pune uleiul la încins într-o tigaie mai adâncă. Amestecă pesmetul cu parmezanul într-un castronel şi separat cerne făina.

Bate ouăle cu un praf de sare. Dă bucata de carne prin făină, acoperind-o perfect, apoi prin amestecul de ouă şi, la final, prin cel de pesmet şi parmezan.

Presează bine crusta formată, ca să se lipească de carne, apoi mai dă-o prin ouăle bătute şi prin amestecul de pesmet.

Presează din nou crusta pentru a sta cât mai lipită de carne şi pune bucata de viţel în grăsimea fierbinte. Rumeneşte-o bine pe ambele părţi. Scoate-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi înfige în ea un termometru de carne.

Dă la cuptorul preîncălzit, iar când temperatura din interiorul cărnii ajunge la 700 grade C, scoate-o din cuptor. Dacă nu ai termometru, ţine la cuptor 60-75 de minute.

Aranjează paneul de viţel pe un platou şi feliază-l potrivit. Serveste-l alături de o garnitură de legume si un pahar de vin roze sau rosu.

Vitel in crusta de pesmet

Vitel_in_crusta_de_pesmet

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.