Vitel in sos de lamaie

Printeaza

Vitel in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina, supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Retete_5

  • 700 g antricot de vitel
  • 2 lamai
  • 500 g cartofi
  • 150 g unt
  • 2 linguri faina
  • 600 ml supa de legume
  • salvie, patrunjel sau rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea, spălaţi-o si tăiati-o în felii de 1 cm grosime. Batefi feliile cu ciocanul de şniţele, presărati-le cu sare şi piper si prăjiţi-leîn unt, până ce se rumenesc pe ambele părţi. Scoateti-le pe o farfurie si păstrati-le acoperite, la cald. Căliţi ceapa tăiată julienne şi după 3-4 minute puneţi făina.

Lăsaţi la foc mic 2-3 minute si stingeţi cu supa, tumând-o puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Adăugaţi zeama de lămâie, apoi puneţi în sosul obţinut carnea prăjită. Adăugaţi verdeaţa tăiată, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac si lăsaţi să mai fiarbă încă 10 minute la foc mic.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ahhhhh, pe asta trebuie sa-l incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.