Vitel in sos de smantana
PrinteazaVitel in sos de smantana din: snitele de vitel, ceapa, ulei de unt, faina, coniac, fond de vitel, smantana, sare, piper.
- 4 şniţele de viţel
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de unt
- 1 lingură de făină
- 4 linguri de coniac
- 250 ml fond de viţel
- 150 ml smântână dulce
- sare
- piper
- un ciorchine proaspăt de piper verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie şniţelul în fâşii late de circa 1 cm. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge o lingură de ulei de unt într-o tigaie, în care se prăjesc apoi 5 până la 6 minute fâşiile de carne. Bucăţile de carne se scot apoi din tigaie.
Se încinge în tigaie şi restul de ulei de unt şi se căleşte ceapa. Se presară făină deaaupra, se toarnă
coniacul, apoi fondul de viţel şi se dă în clocot întregul amestec. Se lasă apoi sosul să clocotească la foc mic timp de 15 minute.
Se amestecă şi smântână în sos şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se lasă apoi fâşiile de carne să stea în sos circa 5 minute. Se ornează cu ciorchinele de piper şi se serveşte cu garnitură de orez sălbatic.
Pofta buna!