Vitel in stil parizian
PrinteazaVitel in stil parizian din: snitele de vitel, piper, sare, sos Worcester, oua, faina, ulei de unt, lamaie, patrunjel.
- 8 şniţele mici de viţel
- 10 boabe negre de piper
- sare
- 2 linguri de sos Worcester
- 2 ouă
- 6 linguri de făină
- 4 linguri de ulei de unt
- 1 lămâie
- 2 fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Se bate bine carnea. Boabele de piper se macină în râşniţă, apoi se freacă şniţelele cu sare, piper tocat şi sos Worcester şi se lasă câteva minute să se impregneze.
Se bat ouăle şi se toarnă într-o farfurie. Intr-o altă farfurie se pune făina. Şniţelele se trecîntâi prin făină şi apoi prin ou.
Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi şniţelele câte 3-4 minute pe fiecare parte
Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se taie felii. Şniţelele în stil parizian se servesc ornate cu felii de lămâie şi cu puţin pătrunjel. Se potriveşte o garnitură de legume sotate şi de cartofi prăjiţi.
Pofta buna!