Vitel la tava cu portocale
PrinteazaVitel la tava cu portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 800 g piept de vitel dezosat
- 2 cepe
- 1 portocala
- sucul de la 1 grepfrut roz
- 3 rosii mari
- 40 cl supa de legume
- 1 legatura de verdeturi asortate
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea cuburi mari. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Curăţaţi coaja de la portocală şi apoi tăiaţi-o bastonaşe. Puneţi-le la fiert timp de 2 minute. Scurgeţi-le, repetaţi operaţia şi uscaţi-le. Stoarceţi sucul de portocală şi de grepfrut.
Opăriţi roşiile, scurgeţi-le şi îndepărtaţi pieliţa. Tăiaţi roşiile în două, scoateţi seminţele şi zdrobiţi pulpa. Puneţi carnea într-o cratiţă mare, adăugaţi ceapa, roşiile, sucul de portocală şi de grepfrut, supa şi verdeţurile asortate. Săraţi şi piperaţi.
Puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă 1 oră, la foc mediu.
Preparaţi gremolata. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Tocaţi 3 linguri de frunze de pătrunjel. Amestecaţi usturoiul, pătrunjelul şi sucul de portocală.
Scurgeţi bucăţile de carne şi puneţi-le pe o farfurie adîncă, aruncaţi legătura de verdeţuri asortate şi lăsaţi, eventual, să scadă sosul. Turnaţi sosul peste carne, apoi puneţi deasupra gremolata.
Pofta buna!