Vitel cu legume si piure de rosii
PrinteazaVitel cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi, morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g carne macră de viţel
- 3 legaturi ştevie
- 4 cartofi
- 3 morcovi
- 2 ardei
- 2 fire praz
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- 1 legatura pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie carnea de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul şi ardeii tocaţi cubuleţe.
Se lasă să se înăbuşe la foc mic şi se amestecă continuu să nu se ardă. După ce prazul şi usturoiul au devenit sticloase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi se lasă să fiarbă, acoperită cu un capac.
În acest timp, se curăţă ştevia, se spală în câteva ape, se opăreşte şi se scurge în sită. După ce s-a scurs, se taie fâşii şi se adaugă în cratiţă cu celelalte legume.
Spre sfârşit, se adaugă piureul de roşii şi apoi se bagă în cuptor să scadă. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.
Pofta buna!