Viţel cu legume
PrinteazaO reteta de vitel cu legume din: muschi de vitel, ceapa, usturoi, rosii cherry, dovlecei, vanata, ulei si busuioc.
- 4 felii muschi de vitel
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 400 g rosii cherry
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 4 linguri ulei
- busuioc
Mod de preparare:
Se ung fripturile cu puţin ulei, se sărează, se piperează şi se pun deoparte. Se toaca marunt o rosie, restul se taie felii. Se taie felii dovleceii, iar vinetele se taie cuburi. Se calesc ceapa si usturoiul tocate, 4 minute, amestecand.
Se asaza in tigaie rosiile tocate si se calesc, urmate de vinete si dovlecei; se lasa la foc moale 15 minute. Se adauga rosiile felii si busuiocul; se lasa sa mai fiarba la foc moale 5 minute. Se sareaza si se pipereaza.
Se incinge cuptorul la 220C. Se prajesc fripturile intr-o tigaie de fonta 3 minute pe ambele fete. Se mai coc 4 minute in coptor; se servesc cu legume.
Viţel cu legume
Pofta buna!
E bun vitelul cu legume