Vitel cu mere
PrinteazaO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper.
- 600 g vrabioara de vitel (4 bucati)
- 50 g unt
- 2 mere
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o. Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi vrăbioara, la foc mare. Prăjiţi căte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o acoperită la cald.
Separat, în altă tigaie, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tăiată julienne. După 2-3 minute, când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi merele spălate, curăţate de cotor şi tăiate în feliuţe. Puneţi şi pasta de tomate, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute, amestecând din când în când.
Serviţi câte o bucată de vrăbioară caldă la o porţie cu garnitură de mere. Puneţi pe bucata de carne o linguriţă de unt înmuiat, amestecat cu mărar tocat mărunt.
Vitel cu mere
Pofta buna!
Foarte bun, foarte simplu si foarte de efect reteta asta