Viţel cu orez şi ciuperci
PrinteazaViţel cu orez şi ciuperci: muschi de vitel, orez, ciuperci, ardei gras, vin rosu, ceapa, ulei, supa de vita, capere, unt, cimbru, parmezan, sare, piper.
- 400 g muşchi de viţel
- 100 g orez
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 ardlei gras
- 100 ml vin roşu
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei
- 500 ml supă de vită
- 1 lingură capere
- 100 g unt
- 1 linguriţă rasă de cimbru
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, tendoane şi de eventualele părţi grase. O speli cu apă rece şi o laşi să se scurgă.
Apoi presari carnea cu sare şi piper şi o frigi la foc iute într-o tigaie antiaderentă, în 50 g unt.
O întorci pe toate părţile. Scoţi carnea din tigaie pe o farfurie, o acoperi cu un capac şi o păstrezi la cald.
In tigaie, în grăsimea rămasă, pui vinul, apoi ttimp de 2 minute laşi să fiarbă şi, după aceea adaugi ardeiul gras, curăţat de cotor şi de seminţe şi tăiat julienne, caperele şi 100 ml supă de vită.
Laşi sosul să fiarbă la foc mic până când se evaporă aproape toată zeama, iar sosul se îngroaşă.
Separat, într-o cratiţă, căleşti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, împreună cu ciupercile tăiate în feliuţe şi cu cimbrul.
Laşi să se călească totul până când se evaporă toată zeama pe care ciupercile o lasă.
Adaugi orezul şi, după 4-5 minute, când ciupercile încep să se rumenească, pui puţin câte puţin, la intervale de 3-4 minute, supa de vită rămasă.
Când orezul este fiert, adaugi untul rămas şi parmezanul, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi bine.
Serveşti muşchiul de viţel tăiat în felii subţiri, pe un pat de orez şi ciuperci şi stropeşti cu sosul de capere şi ardei gras, fierbinte.
Pofta buna!