Vitel cu sos alb

Printeaza

Vitel cu sos alb

Ingrediente:

  • 1 kg carne
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 2 linguri unt
  • 5 linguri parmezan sau caşcaval
  • 10 cartofi
  • 5 linguri sos alb

 

Mod de preparare:

Vitel cu sos alb: Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm cu aţă, dandu-i forma de ruladă.

Sărăm şi aşe­zăm in tavă, turnăm unt fierbinte şi dăm la cuptor încins. Cand carnea se rume­neşte pe amandouă părţile, adăugăm zea­ma de carne sau apă clocotită.

Cu sosul format stropim mereu carnea pînă cînd se frige (înţepată cu un ac de împănat nu trebuie să lase suc sangeriu).

Cură­ţăm sosul de grăsimea de deasupra, îl strecurăm şi îl servim în sosieră.

Pregătim un sos alb gros. Tă­iem carnea în felii subţiri şi egale, o aşe­zăm pe o farfurie lungă de metal sau smălţuită.

Ungem apoi cu sos alb, astfel ca sosul să pătrundă între felii. Presă­răm pe deasupra caşcaval ras sau altă branză asemănătoare.

Intindem peste caş­caval un strat gros de sos alb ca să aco­pere carnea. Deasupra presărăm din nou caşcaval ras!

Stropim cu unt topit şi dăm farfuria la cuptor potrivit, 20 de minute (sau mai mult), pînă cand peste sos se formează o coajă rumenă.

Ştergem marginile farfuriei cu un şer­vet ud. Garnisim cu crochete de cartofi sau cu cartofi prăjiţi.

Sucul strecurat îl servim separat în sosieră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.