Vitel cu sos alb
PrinteazaVitel cu sos alb
Ingrediente:
- 1 kg carne
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- 2 linguri unt
- 5 linguri parmezan sau caşcaval
- 10 cartofi
- 5 linguri sos alb
Mod de preparare:
Vitel cu sos alb: Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm cu aţă, dandu-i forma de ruladă.
Sărăm şi aşezăm in tavă, turnăm unt fierbinte şi dăm la cuptor încins. Cand carnea se rumeneşte pe amandouă părţile, adăugăm zeama de carne sau apă clocotită.
Cu sosul format stropim mereu carnea pînă cînd se frige (înţepată cu un ac de împănat nu trebuie să lase suc sangeriu).
Curăţăm sosul de grăsimea de deasupra, îl strecurăm şi îl servim în sosieră.
Pregătim un sos alb gros. Tăiem carnea în felii subţiri şi egale, o aşezăm pe o farfurie lungă de metal sau smălţuită.
Ungem apoi cu sos alb, astfel ca sosul să pătrundă între felii. Presărăm pe deasupra caşcaval ras sau altă branză asemănătoare.
Intindem peste caşcaval un strat gros de sos alb ca să acopere carnea. Deasupra presărăm din nou caşcaval ras!
Stropim cu unt topit şi dăm farfuria la cuptor potrivit, 20 de minute (sau mai mult), pînă cand peste sos se formează o coajă rumenă.
Ştergem marginile farfuriei cu un şervet ud. Garnisim cu crochete de cartofi sau cu cartofi prăjiţi.
Sucul strecurat îl servim separat în sosieră.
Pofta buna!