Vitel cu sos de ceapa si cimbru

Printeaza

Vitel cu sos de ceapa si cimbru din: carne de viţel, ceapa, vin alb, usturoi, faina, cimbru uscat, piper negru măcinat, piper negru boabe, sare, ulei.

 

Ingrediente:Vitel_cu_sos_de_ceapa_si_cimbru

  • 500 g carne de viţel
  • 4 cepe măricele
  • 1 cană cu vin alb
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu făină
  • 1 linguriţă cu cimbru uscat
  • piper negru măcinat
  • piper negru boabe
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Taie carnea felii, bate-le bine, sărează, piperează, toarnă pe ele o picătură de ulei şi pune feliuţe de usturoi.

Aşază-le apoi una peste alta şi dă la rece două ore.

Toacă ceapa peştişori şi las-o deoparte. Dă feliile de carne prin făină, scutură surplusul şi prăjeşte-le un pic în ulei încins, cât să-si schimbe culoarea.

Stinge cu puţină apă şi adaugă ceapa. Mai lasă pe foc, ames­tecând din când în când, până se înmoaie ceapa, şi adaugă o jumătate de pahar cu apă.

Pune piperul boabe, câteva fâşii de usturoi, acoperă şi lasă la foc mic să fiarbă înăbuşit. Când sca­de, adaugă apă puţin câte puţin.

Când carnea e făcută, toarnă vinul, cimbrul, potriveşte de sare şi mai lasă 10-15 minute. Serveşti neapărat cu un vin bun.

Vitel cu sos de ceapa si cimbru

Vitel_cu_sos_de_ceapa_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.