Vitel cu sos de ceapa si cimbru
PrinteazaVitel cu sos de ceapa si cimbru din: carne de viţel, ceapa, vin alb, usturoi, faina, cimbru uscat, piper negru măcinat, piper negru boabe, sare, ulei.
- 500 g carne de viţel
- 4 cepe măricele
- 1 cană cu vin alb
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură cu făină
- 1 linguriţă cu cimbru uscat
- piper negru măcinat
- piper negru boabe
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea felii, bate-le bine, sărează, piperează, toarnă pe ele o picătură de ulei şi pune feliuţe de usturoi.
Aşază-le apoi una peste alta şi dă la rece două ore.
Toacă ceapa peştişori şi las-o deoparte. Dă feliile de carne prin făină, scutură surplusul şi prăjeşte-le un pic în ulei încins, cât să-si schimbe culoarea.
Stinge cu puţină apă şi adaugă ceapa. Mai lasă pe foc, amestecând din când în când, până se înmoaie ceapa, şi adaugă o jumătate de pahar cu apă.
Pune piperul boabe, câteva fâşii de usturoi, acoperă şi lasă la foc mic să fiarbă înăbuşit. Când scade, adaugă apă puţin câte puţin.
Când carnea e făcută, toarnă vinul, cimbrul, potriveşte de sare şi mai lasă 10-15 minute. Serveşti neapărat cu un vin bun.
Vitel cu sos de ceapa si cimbru
Pofta buna!