Vitel cu sos de rosii
PrinteazaVitel cu sos de rosii din: muschi de vitel, ulei, bulion, rosii, usturoi, oregano, busuioc.
Ingrediente:
- 1.2 kg muşchi de viţel
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu bulion
- 1/2 kg roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu oregano
- busuioc verde
Mod de preparare:
Taie carnea de viţel în felii şi bate-le şniţele. Taie usturoiul pe jumătate şi pune-l la călit în ulei, iar când devine auriu, scoate-l din tigaie.
Pune carnea la prăjit în uleiul aromat şi întoarce-o pe ambele feţe să se pătrundă, între timp, curăţă roşiile de coajă şi pasează-le puţinsau taie-le cubuleţe foarte mărunte.
Adaugă roşiile şi bulionul peste carne împreună cu oregano şi sare după gust.
Lasă să fiarbă vreo 20-25 de minute. Stinge focul şi serveşte asezonat cu frunze de busuioc, alături de orez fiert, sau cartofi la cuptor.
Vitel cu sos de rosii
Pofta buna!