Vitel in sos de ton cu capere si rucola

Printeaza

Vitel in sos de ton cu capere si rucola din: pulpă de viţel, vin alb sec, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, foi de dafin, salvie, ton din conservă, anchois, oua, suc de lămâie, capere murate, ulei de măsline, sare, piper, felii de lămâie, capere, rucola, frunze de ţelină.

Vitel_in_sos_de_ton_cu_capere_si_rucola

Ingrediente:

  • 600 g pulpă de viţel (fără os)
  • 300 ml vin alb sec
  • 1 morcov
  • 4 fire ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel curăţată şi tăiată în două
  • 1 foaie de dafin
  • 1 frunză de salvie

Ingrediente pentru sosul de ton:

  • 200 g ton din conservă (scurs)
  • 4-5 bucăţi anchois
  • 2 gălbenuşuri fierte tari
  • 3-4 linguri suc de lămâie
  • 1 1/2 lingură capere murate
  • 100-150 ml ulei de măsline
  • sare, piper
  • felii de lămâie
  • capere
  • rucola
  • frunze de ţelină

Mod de preparare:

Se leagă carnea cu aţă, ca să-şi păstreze forma şi’se marinează în vin peste noapte, cu foaie de dafin şi salvie.

Se aşază într-o oală car­nea cu marinata şi se adaugă morcovul, ţelina, pătrunjelul şi apă, astfel încât carnea să fie acoperită, dar să nu plutească.

Se scoate apoi carnea din vas şi se lasă să fiarbă conţi­nutul oalei; după ce legume­le au fiert, se adaugă în vas şi carnea şi se lasă să dea un clocot.

Când lichidul începe din nou să se evapore, se reduce focul şi se acoperă cu un ca­pac; se lasă să mai fiarbă la foc foarte moale cca 1,5 ore. Se îndepărtează apoi capa­cul şi se lasă să se răcească carnea în zeama ei-.

Se prepară sosul: se mi­xează tonul cu anchois, gălbenuş, suc de lămâie, ca­pere şi ulei; se toarnă puţină zeamă de la fiert sau maio­neză, sare şi piper.

Se îndepărtează aţa care lega carnea şi se taie pulpa felii subţiri. Se toarnă puţin sos pe fundul unui castron şi se aşază apoi straturi succe­sive de carne şi sos.

Se aco­peră cu folie transparentă şi se lasă să se odihnească la frigider.

Inainte de servire se scoa­te carnea din frigider şi se lasă să ajungă la temperatu­ra camerei.

Se ornează cu felii de lămâie, capere şi frunze de rucola şi de ţelină.

Vitel in sos de ton cu capere si rucola

Vitel_in_sos_de_ton_cu_capere_si_rucola

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.