Vitel Cordon Bleu din: carne de vitel, sunca de praga, branza emmental, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 4 felii de șuncă de Praga 4 felii de brânză Emmental sau Gruyère 2 ouă 1 cană pesmet 1/2 cană de făină Sare și […]
Vitel cu sos de vin
PrinteazaVitel cu sos de vin din: muschi de vitel, sare, piper, unt, vin, ceapa, bulion, zahar, ciuperci.
Ingrediente:
- 4 felii muşchi de vitel
- sare
- piper
- unt
Pentru sos:
- 200 ml vin roşu sec
- 4 linguri vin dulce
- o ceapa mică
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriţă bulion
- puţin zahăr pudra
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se asezonează si se rumeneşte pe fiecare parte în unt. Apoi, se transferă într-o tavă de cuptor si se lasă 30 de minute.
Pentru sos, în untul în care s-a rumenit carnea se toarnă vinurile, se curăţă bine tigaia, se adaugă ceapa tocată şi ciupercile.
Se lasă 5 minute, se pune bulionul, se lasă 2 minute, se strecoară sosul şi se pune în tigaie. Se adaugă untul, zahărul si ciupercile, sare si piper, se lasă 5 minute, apoi se opreşte focul.
Se serveşte cu sos şi garnitură.
Vitel cu sos de vin
Pofta buna!
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă din: carne de vitel, sunca, branza gruyere, unt, ceapa, supa de pui, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, faina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 600g de carne de vitel, tăiată subțire 150g de șuncă, tăiată subțire 150g de brânză Gruyère, […]