Vitel sote cu mazare

Printeaza

Vitel sote cu mazare

Ingrediente:Vitel sote cu mazare

  • 750 g carne
  • 750 g mazăre boabe
  • 2 linguri unt sau untură
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Alegem pulpă sau muşchi, scoatem vi­nele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă, aranjăm car­nea bucată langă bucată, cu sare şi pi­per, şi dăm la foc viu. Intoarcem mereu carnea, pentru ca să nu se prăjească.

In acest timp pregătim mazărea, o fierbem în apă clocotită cu sare, apoi o strecurăm şi o punem peste carne, lăsand totul pe un foc viu. Nu amestecăm, scuturăm cratiţa pentru ca mazărea să se întoarcă de la sine.

Carnea şi mazărea trebuie să dea îm­preună cateva clocote. Mancarea să fie scăzută şi să păstreze culoarea naturală. Este gata în 20 de minute. Se serveşte cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.