Vitel sote cu mazare
PrinteazaVitel sote cu mazare
- 750 g carne
- 750 g mazăre boabe
- 2 linguri unt sau untură
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Alegem pulpă sau muşchi, scoatem vinele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă, aranjăm carnea bucată langă bucată, cu sare şi piper, şi dăm la foc viu. Intoarcem mereu carnea, pentru ca să nu se prăjească.
In acest timp pregătim mazărea, o fierbem în apă clocotită cu sare, apoi o strecurăm şi o punem peste carne, lăsand totul pe un foc viu. Nu amestecăm, scuturăm cratiţa pentru ca mazărea să se întoarcă de la sine.
Carnea şi mazărea trebuie să dea împreună cateva clocote. Mancarea să fie scăzută şi să păstreze culoarea naturală. Este gata în 20 de minute. Se serveşte cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!