Vitel sote cu rosii
PrinteazaVitel sote cu rosii
- 1 kg carne
- 750 g roşii
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper şi dăm la un foc viu. Cînd carnea a absorbit toată zeama, tragem cratiţa la o parte.
Alegem roşii întregi, le spălăm, le curăţăm de pieliţe şi de seminţe şi le tăiem în sferturi.
Le punem într-o tigaie cu unt la foc viu, amestecandu-le uşor, fără să se sfărame. Cand zeama roşiilor a scăzut, dăm cratiţa la o parte.
Servim în farfurii separate, presărînd puţin pătrunjel tocat (nu amestecăm roşiile cu viţelul, fiindcă se întăreşte carnea). Dacă roşiile sunt prea acre, punem puţin zahăr cînd sunt în tigaie.
Pofta buna!