Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon

Printeaza

Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon din: bacon, muşchi de viţel, ulei, rozmarin, struguri roşii fără sâmburi, unt, vin rosu, tarhon, patrunjel, ceapa, sardele, ulei de măsline, oţet de vin roşu.

 

Ingrediente:

  • 8 felii bacon
  •  1 kg muşchi de viţel
  •  2 linguri ulei
  •  3 fire rozmarin
  •  250 g struguri roşii fără sâmburi
  •  25 g unt
  •  125 ml vin roşu

pentru sos:

  •  1 legătură tarhon
  •  1 legătură pătrunjel
  •  1 ceapă tocată
  •  40 g sardele tocate
  •  60 ml ulei de măsline
  •  2 linguri oţet de vin roşu

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la 250 °C. Pe planşetă se aşază 4 felii de bacon, uşor supra­puse şi deasupra se pune bucata de carne de viţel, toaletată în prealabil.

acoperă cu celelalte 4 felii de bacon şi se leagă cu aţă de bucătărie. unge cu ulei, cu pensula.

Se încinge o tigaie mare cu fund gros şi se prăjeşte car­nea de jur-împrejur, la foc iute până ce se rumeneşte, în total cca 5 min.

stre­coară un fir de rozmarin sub aţa cu care este legată car­nea. Se aşază vasul în cuptor şi se coace. 25 min.

La final se adaugă la carne untul, vinul roşu şi strugurii şi se mai coace cca 25 min.

scoate vasul din cuptor şi se acoperă cu folie de alu­miniu; se laşă să se odih­nească cca 15 min.

între timp se prepară sosul de tar­hon: se amestecă într-un bol mic toate ingredientele toca­te mărunt.

scoate carnea pe un fund de lemn şi se taie felii.

înglobează în sosul de la carne sosul preparat din tarhon şi se servesc îm­preună.

Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon

Vitel_cu_struguri_rozmarin_si_aroma_de_tarhon
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.