Vitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon
PrinteazaVitel cu struguri, rozmarin si aroma de tarhon din: bacon, muşchi de viţel, ulei, rozmarin, struguri roşii fără sâmburi, unt, vin rosu, tarhon, patrunjel, ceapa, sardele, ulei de măsline, oţet de vin roşu.
Ingrediente:
- 8 felii bacon
- 1 kg muşchi de viţel
- 2 linguri ulei
- 3 fire rozmarin
- 250 g struguri roşii fără sâmburi
- 25 g unt
- 125 ml vin roşu
pentru sos:
- 1 legătură tarhon
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă tocată
- 40 g sardele tocate
- 60 ml ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin roşu
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 250 °C. Pe planşetă se aşază 4 felii de bacon, uşor suprapuse şi deasupra se pune bucata de carne de viţel, toaletată în prealabil.
acoperă cu celelalte 4 felii de bacon şi se leagă cu aţă de bucătărie. unge cu ulei, cu pensula.
Se încinge o tigaie mare cu fund gros şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur, la foc iute până ce se rumeneşte, în total cca 5 min.
strecoară un fir de rozmarin sub aţa cu care este legată carnea. Se aşază vasul în cuptor şi se coace. 25 min.
La final se adaugă la carne untul, vinul roşu şi strugurii şi se mai coace cca 25 min.
scoate vasul din cuptor şi se acoperă cu folie de aluminiu; se laşă să se odihnească cca 15 min.
între timp se prepară sosul de tarhon: se amestecă într-un bol mic toate ingredientele tocate mărunt.
scoate carnea pe un fund de lemn şi se taie felii.
înglobează în sosul de la carne sosul preparat din tarhon şi se servesc împreună.