Vitello tonnato

Printeaza

Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere.

Ingediente:

  • 600 g pulpa de vitel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 3 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1,7 l vin alb
  • sare
  • 150 g ton (natur, din conserva)
  • 4 fileuri de sardele
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri capere
  • 125 ml ulei de masline
  • piper
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală carnea. Se spală şi se curăţă legumele. Se taie cubuleţe morcovul şi ceapa; se amestecă împreună cu foile de dafin, cuişoarele şi vi­nul. Se marinează pulpa de viţel în acest amestec 24 de ore, la frigider. Se dă apoi în fiert, în aceeaşi marinată, la care se adaugă 500 ml apă.

Se adaugă 1 linguriţă de sare şi se fierbe 1 oră. Se lasă să se răcească în zeamă. 2 Se scurge tonul din conservă şi se pasează cu mixerul, împreună cu sardelele, gălbe­nuşurile, oţetul, sucul de lămâie şi 2 linguri de capere.

Se adaugă treptat ule­iul. Se înglobează 7 linguri din zeama de la fiert şi se condimentează. Se taie pulpa felii subţiri şi se serveşte cu sosul de ton, restul de capere şi lămâie.

Vitello tonnato

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • vitello tonnato reteta
  • reteta vitello tonnato
  • vitello tonnato

1 comentariu

  1. Eu care nu stiu nimic

    Nu am mai auzit pana acum de vitello tonnato, am dat peste reteta asta intamplator

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.