Vol-au-vent cu piept de curcan

Printeaza

Vol-au-vent cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt, vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 400 g piept de curcan
  • 200 g branza gorgonzola
  • 100 g unt
  • 100 ml vin
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 1 cm grosime, apoi, cu o formă rotundă (formă de brioşă) cu diametrul de circa 10 cm, decupaţi rondele de aluat.

Jumătate din ron­delele obţinute decupaţi-leîn mijloc, folosind o formă (pahar) mai mică în diametru (circa 7-8 cm).

Puneţi peste fiecare rondea întreagă de aluat, un inel de aluat, după care presati-le uşor cu podul palmei. Puneţi-le într-o tavă de cuptor stropită cu apă şi coaceti-le la foc mic, circa 15-20 minute sau până când cresc frumos şi se rumenesc puţin. între timp, tăiaţi pieptul de curcan în cubuleţe şi căliţi-le în 50g unt, până când se rumenesc uşor.

După 10 minute, adăugaţi usturoiul tocat cât mai mărunt şi potriviţi de sare şi piper, după gust. în altă tigaie topiţi untul rămas, puneţi apoi făina şi căliţi-o la foc mic 1 -2 minute, după care stingeţi cu laptele şi vinul şi amestecaţi încontinuu până când se îngroaşă. Adăugaţi în sosul de făină brânza gorgonzola, frecată bine cu gălbenuşurile şi potriviţi de sare şi piper.

Mai lăsaţi să fiarbă 1 minut la foc mic, după care puneţi şi bucăţelele de piept de curcan. Acoperiţi tigaia cu un capac şi fierbeti totul încă 2-3 minute, la foc mic. Scoateţi din cuptor aluatul când este rumenit uşor şi puneţi în interiorul fiecărei forme câte 2-3 linguri din amestecul cu carne.

Puneţi din nou tava în cuptor, la foc potrivit, până când vol-au-vent-ul se rumeneşte bine pe deasupra. Serviţi preparatul cald, pe frunze de salată verde aşezate în farfurie, iar dacă v-a mai rămas sos de gorgonzola, turnati puţin deasupra, sau de jur împrejur, pe frunza de salată.

Vol-au-vent cu piept de curcan

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.