Vol-au-vents cu crevete
PrinteazaVol-au-vents cu crevete din: vol-au-vents, crevete, ciuperci, praz, patrunjel, lapte, unt, faina, sare si piper.
- 10-12 vol-au-vents din aluat aurite frumos
- 300 g crevete curăţate
- 100 g ciuperci potrivit de mari (numai pălării)
- 1 fir de praz
- pătrunjel
- 0,5 l lapte
- 30 g unt
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi fin partea albă a prazului şi puneţi-l la călit pe foc domol timp de 4-5 minute. Presăraţi peste prazul călit făina şi adăugaţi puţin câte puţin laptele cald.
După câteva minute potriviţi de sare şi de piper. In acest sos puneţi ciupercile tăiate apoi crevetele din conservă, lăsând la o parte câteva pentru garnitură.
Lăsaţi compoziţia pe foc 5 minute, amestecând continuu.
In formele, pregătite din aluat, de vol-au-vents puneţi compoziţia, aşezaţi-le în tavă şi daţi-le la cuptor pentru câteva minute.
Aduceţi preparatul la masă, pe platou, decorat cu pătrunjel verde.
Vol-au-vents cu crevete
Pofta buna!