Volovan cu carne de pasăre si sos de smantana
PrinteazaVolovan cu carne de pasăre si sos de smantana
Ingrediente:
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 piept de pui
- 150 g unt
- 200 ml lapte
- 200 g smântână
- zeama la 1/2 lămâie
- sare
Mod preparare aluat:
Amesteci făina cu oţetul, 50 g unt, un praf de sare şi 1 ceaşcă de caldă. Frămânţi aluatul până se omogenizează, îl crestezi cu cuţitul şi-l laşi deoparte 30 de minute. In acest timp, freci untul până iese apa din el, adaugi puţină făină şi amesteci.
Intinzi o foaie din aluatul pregătit, pui untul, o împătureşti în patru. O întinzi din nou, o împătureşti în patru şi o dai la frigider pentru jumătate de oră. Repeţi operaţiunea împăturind foaia de 4 ori în patru şi de 3 ori în trei.
In acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi carnea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Intr-o altă cratiţă topeşti adaugi făina amestecând mereu şi după câteva minute stingi cu lapte, torni şi smântână.
Laşi să dea în câteva clocote şi când s-a îngroşat, iei sosul de pe foc, potriveşti de sare şi-i adaugi zeama de lămâie. După ce a fiert carnea, o tai bucăţele pe care le amesteci cu sosul alb şi le mai fierbi împreună 15-20 de minute.
Intinzi aluatul într-o foaie groasă de 2 cm din care decupezi cu un pahar bucăţi rotunde. Ungi bucăţile de aluat cu gălbenuş şi le coci într-o tavă unsă cu unt, la foc potrivit timp de 25-30 de minute.
După ce s-a copt, le laşi să se răcească, apoi le tai câte un căpăcel şi le umpli cu compoziţia de carne.
Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână
Poftă bună!