Volovan cu sos de ciuperci
PrinteazaVolovan cu sos de ciuperci din: piept de pui, unt, ciuperci, foitaj, apa, concentrat de pui, smantana, amidon.
- 400 g piept de pui
- o lingură unt
- 250 g ciuperci mici o ceapa
- un aluat foitaj
- 100 ml apă
- un cub concentrat de pui
- 200 ml smântână
- o linguriţă amidon
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt şi ciupercile se pun la călit în unt topit. Intre timp, carnea se taie în cuburi mici care se pun la fiert cu apă. Se lasă 10 minute.
Se adaugă concentratul şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă ceapa şi ciupercile. Se pune smântână, se adaugă amidonul şi se mai lasă să dea un clocot.
Se taie aluatul de foitaj în cercuri si se suprapun câte trei, după care se găuresc la mijloc, ca să arate ca un coşuleţ si se coc în cuptor aproximativ 30 de minute.
Se aduc la masă umplute cu sos cu ciuperci şi carne.
Volovan cu sos de ciuperci
Pofta buna!