Volovan

Printeaza

Volovan din: aluat foitaj, oua, apa, melci, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Volovan

  • un pachet aluat foitaj
  • un gălbenuş
  • o lingură apă

Pentru umplutură:

  • 500 g melci congelaţi
  • o ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul de foitaj decongelat. Se decupează baza cu ajutorul unei forme rotunde de biscuiţi. Se aşază în tava de copt şi se unge cu gălbenuş înmulţit cu apă.

Cu ajutorul unei forme mai mici de biscuiţi se decupează apoi interiorul altui cerc şi se aşază pe marginea cercului din tavă. Alături se aşază cercul mic decupat, care va constitui capacul. Se ung cu gălbenuş şi se coc 15 minute.
Melcii se decongelează, se spală, apoi se fierb aproximativ o oră. Ceapa şi usturoiul se curăţă de coajă şi se mărunţesc, apoi se călesc în unt. Se adaugă şi melcii, sare şi piper şi vinul. Se lasă 20 de minute. Se scot şi se servesc în patul de foitaj, cu pătrunjel şi capacul de foitaj deasupra.

 

Volovan

Volovan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.