Vongole cu legume

Printeaza

Vongole cu legume din: vongole, morcovi, praz, rosii, usturoi, ardei, ulei de masline, vin, limeta, sare.

Ingrediente:

  • 2 kg vongole curăţate
  • 5 morcovi
  • 1 praz
  • 200 g roşii cherry
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri de zeamă de limetă
  • sare

 

Mod de preparare:

Scoicile se spală, cele deschise se separă. Morcovii se curăţa, se cojesc şi se taie cubuleţe.

Prazul se curăţă, se spală şi se taie întâi în jumătate, apoi în felii subţiri.

Roşiile se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele, apoi se taie şi în sferturi.

Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc în el morcovii, usturoiul şi ardeiul iute timp de 3 minute.

Se adaugă scoicile, prazul şi roşiile, după care se toarnă vinul. Amestecul se fierbe cu capac 4 minute.

La final se scot scoicile care nu s-au deschis.

Zeama se asezonează cu sucul limetei şi cu sarea, se toarnă peste vongole şi se lasă să se întrepătrundă aromele minim 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.