Vrăbioară cu sos de coacăze şi piper verde
PrinteazaVrăbioară cu sos de coacăze şi piper verde din: merlot, ceapa, jeleu de coacaze rosii, boabe de piper verde, unt, vrabioara dezosata, sare, piper.
- 1 1/2 cani merlot
- 1/4 ceapa tocata foarte marunt
- 1/4 cana jeleu de coacaze rosii
- 1 lingura boabe de piper verde
- 2 lingurite unt
- 4 felii de vrabioara dezosata (2,5-3 cm grosime)
- 1/4 lingurita sare proaspat rasnita
- 1/4 lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Inmuiaţi piperul verde în apă caldă cca 1 oră. Scurgeţi şi zdrobiţi bine boabele. Puneţi vinul şi ceapa într-o crăticioară. Când clocoteşte, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă mocnit până ce lichidul scade cam la 1/4 de cană (cca 10 min), apoi strecuraţi-l şi puneţi-l la loc în crăticioară.
Adăugaţi piperul verde şi jeleul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi pe foc 2 min, amestecând de câteva ori. Luaţi de pe foc, încorporaţi untul şi păstraţi sosul la cald. Pudraţi vrăbioarele cu sare şi piper. Frigeţi-le cca 4 min pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunse le doriţi. Serviţi imediat, stropind fiecare vrăbioară cu o lingură de sos.
Vrăbioară cu sos de coacăze şi piper verde
Pofta buna!