Vrabioara cu sos de coacaze
PrinteazaVrabioara cu sos de coacaze din: vin, ceapa, jeleu, unt, vrabioara, sare, piper.
- 1 1/2 căni Merlot
- 1/4 cană ceapă tocată foarte mărunt
- 1/4 cană jeleu de coacăze roşii
- 1 lingură boabe de piper verde
- 2 linguriţe unt
- 4 felii vrăbioară dezosată
- 1/4 linguriţă sare proaspăt râşnită
- 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Inmuiaţi piperul verde în apă caldă cca 1 oră. Scurgeţi şi zdrobiţi bine boabele. Puneţi vinul şi ceapa într-o crăticioară.
Când clocoteşte, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă mocnit până ce lichidul scade cam la 1/4 de cană (cca 10 min), apoi strecuraţi-l şi puneţi-l la loc în crăticioară.
Adăugaţi piperul verde şi jeleul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi pe foc 2 min, amestecând de câteva ori. Luaţi de pe foc, încorporaţi untul şi păstraţi sosul la cald.
Pudraţi vrăbioarele cu sare şi piper. Frigeţi-le cca 4 min pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunse le doriţi. Serviţi imediat, stropind fiecare vrăbioară cu o lingură de sos.
Pofta buna!