Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din: vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si piper.
- 600g vrăbioară de viţel
- 500g ciuperci proaspete
- 250ml vin roşu
- 2 linguri sos de soia
- 50ml ulei
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante.
Tăiati-o apoi în felii de circa 1cm grosime şi prăjiţi-le în unt la foc mare, câte 2 minute pe fiecare parte.
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Căliţi-le în ulei până când încep să se rumenească şi stingeţi-le cu vinul.
Puneţi în tigaie şi bucăţile de carne, sosul de soia, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic circa 5 minute.
Seviţi feliile de vrăbioară alături de ciuperci, totul stropit cu sosul de vin din tigaie.
Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- vrabioara de vita
- vrabioara de vitel
- vrabioare de vitel
- vrabioara de vita cu sos