Arpacas cu legume din: arpacas, apa, ceapa, morcovi, telina, sare, piper negru. Arpacasul este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale, iar legumele adaugă culoare, aromă și nutrienți suplimentari. Această rețetă este ușor de preparat și poate fi servită ca garnitură sau ca fel principal. Ingrediente: 1 cană (240 ml) de arpacas 3 căni […]
Vrabioara (rostbif) la cuptor
PrinteazaVrabioara (rostbif) la cuptor din: vrabioara, untura, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg vrăbioare
- 2 linguri untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vrabioara (rostbif) la cuptor: Alegem un rostbif de 2 kg. Cu un cuţit desfacem oasele late şi vertebrele. Punem bucata de carne pe un fund şi curăţăm vinele, fără să-i stricăm forma. Presărăm sare şi piper.
Punem într-o tavă şi ungem friptura cu untură pe toate părţile. Dăm la cuptor la un foc iute. întoarcem odată, cel mult de două ori. In 15-20 minute friptura este gata. O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se odihnească.
Curăţăm cu o linguriţă grăsimea de pe sosul din tavă.
Tăiem vrăbioara în felii subţiri, cate două de persoană (restul se lasă întreg). Tăiem în tavă ca să nu se piardă sucul cărnii. Aşezăm feliile pe o farfurie fierbinte, iar sosul din tavă îl turnăm deasupra.
Vrăbioara se serveşte foarte fierbinte, cu cartofi prăjiţi şi cu salată verde sau iarna cu murături.
Friptura trebuie să fie în sînge. Cand o tăiem să nu aibă la mijloc culoare palidă, ci roşcată.
Pofta buna!
Supa de rosii cu avocado si busuioc
Supa de rosii cu avocado si busuioc din: avocado, rosii, pasta de usturoi cu ghimbir, fulgi de chili, unt, sare, busuioc. O combinatie perfecta pentru sanatate, rosii si avocado, iar supa din aceste ingrediente este cu siguranta un plus pentru sanatatea ta zilnica. timp de preparare 25 minute, timp de gatire 7 minute, 2-3 portii […]