Vrabioara de vitel cu ciuperci
PrinteazaVrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g vrabioara de vitel
- 100 g unt
- 12 ciuperci mari proaspete
- 50 ml ulei
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 3-4 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, curgeti-o de de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.
Tăiaţi carnea în felii de circa 2cm grosime şi presăraţi-o cu piper, boia de ardei şi cimbru. Topiţi într-o tigaie 50g unt şi puneţi feliile de vrăbioară la prăjit.
Prăjiţi-le la foc mare, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi- le pe o farfurie, puneţi pe fiecare bucată de carne câte un cubuleţ de unt şi păstraţi-le acoperite la cald.
Puneţi în tigaie, peste gra- simea rămasă de la prăjitul cărnii, uleiul şi adăugaţi ciupercile fără picioruş dar întregi.
Prăjiţi-le înăbuşit, la foc potrivit până când se rumenesc frumos pe toate părţile.
Serviţi vrăbioara de viţel caldă cu garnitură de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie şi presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Vrabioara de vitel cu ciuperci
Pofta buna!