Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci
PrinteazaVrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper.
- 1 kg vrabioara de vitel
- 400 g ciuperci
- 2 cepe medii
- 7 catei de usturoi
- 100 g unt
- 125 ml vin rosu sec
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g smantana
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ungeţi cu ulei bucata de carne, pudraţi-o cu cimbru, sare şi piper.
Frigeţi-o pe grătar până se rumeneşte pe toate părţile; în funcţie de cum o doriţi – în sânge, mediu sau bine făcută – o mai puteţi băga la cuptor câteva minute, la foc iute.
Când carnea este gata, o scoateţi într-un vas şi o acoperiţi, între timp, vă ocupaţi de sosul de ciuperci.
Tăiaţi-le feliuţe, căliţi-le în unt încins, împreună cu ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, apoi turnaţi vinul şi lăsaţi să scadă sosul cam la jumătate.
Adăugaţi smântână şi eventuala zeamă pe care şi-a lăsat-o în farfurie carnea friptă.
Lăsaţi sosul la foc mic, să mai scadă puţin. Tăiaţi carnea felii şi serviţi-o cu sos şi cu o garnitură, de exemplu cu legume fierte la abur sau piure de cartofi.
Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci
Pofta buna!