Vrabioara de manzat cu sos de rosii din: vrabioara de manzat, suc de rosii, morcov, ceapa, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii vrabioara de manzat 300 ml suc de rosii un morcov o ceapa o lingurita boia o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se spală bine, după care […]
Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
PrinteazaVrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
Ingrediente:
- 1,400 kg vrăbioare
- 1 1/2 kg spanac
- 100 g unt
- nucşoară
- 150 g tăiţei de casă
- 60 g şuncă
- 300 g ţelină
- sare
- piper
- 1/4 lingură făină
- 3 linguri sos brun de friptură
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face un sos cu făină, supă, sosul brun şi se mai fierbe 15-20 minute, apoi se strecoară.
Vrăbioara tăiată felii se pune pe un platou, se garniseşte cu ţelina brezată, foile de spanac fierte şi strecurate, peste care se pune unt.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Vrabioara la gratar cu sos de vin
Vrabioara la gratar cu sos de vin din: vrabioara de vita, ceapa, vin rosu, unt, demiglace, cimbru, foi de dafin, faina, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de vită 880 g ceapă 20 g vin rosu 80 ml unt 25 g demiglacé 100 g cimbru, foi de dafin, sare si piper după gust făină 15 g […]
Tocanita de vinete cu vrabioara
Tocanita de vinete cu vrabioara din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente: 3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline Pentru mamaliga: 500 ml apa 300 ml […]
Pofta buna!