Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide
PrinteazaVrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide
- 1.400 kg vrăbioare
- 300 g fasole fidea
- 80 g unt
- 6 funduri de anghinară sau 600 g napi
- 300 g roşii
- 40 g stafide
- 1 pahar vin
- 1/4 l supă
- sare
- 1 lingură de făină
- boia iute
Mod de preparare:
Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă, boiaua, vinul si se mai fierbe 20 minute.
Vrăbioara tăiată felii se aranjează pe un platou, se garniseşte cu anghinara umplută cu roşii sotate, fasolea fidea şi napii fierţi sotaţi în unt.
Sosul strecurat se mai fierbe 5-8 minute cu stafide şi se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!