Vrabioare la frigare
PrinteazaVrabioare la frigare
- 2 kg vtăbioare
- 2 linguri untură
- sare
- piper
- 2-3 cepe
Mod de preparare:
Curăţăm şi legăm întreaga bucată de carne. O punem într-un vas adînc, presărăm ceapă tocată, turnăm deasupra ulei şi lăsăm 24 ore la răcoare, întorcand din cand în cand bucata pe o parte şi pe alta şi muind-o bine în uleiul din vas.
Cu 3-4 ceasuri înainte de masă, scoatem carnea, o învelim în hartie unsă cu unt şi o fixăm în frigare, cu nişte pense de fier. Ţinem sub friptură un vas de aramă cu pereţii groşi şi învartim manerul frigării ungînd cît mai des friptura cu suc din vasul de aramă.
Cu 15-20 minute înainte de masă, rupem hartia şi rumenim carnea pe toate părţile, continuand să o ungem. Scoatem friptura din frigare, o sărăm şi mai departe procedăm ca la vrăbioara la tavă.
Vrăbioara se pune la fript fără să se despartă de pe os, deoarece carnea este prinsă de ambele părţi ale osului. Grăsimea de prisos se scoate, făcînd cate o tăietură în lung, de o parte şi de alta a bucăţii.
Pofta buna!