Vrabioare la frigare

Printeaza

Vrabioare la frigare 

Ingrediente:Vrabioare la frigare

  • 2 kg vtăbioare
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper
  • 2-3 cepe

Mod de preparare:

Curăţăm şi legăm întreaga bucată de carne. O punem într-un vas adînc, pre­sărăm ceapă tocată, turnăm deasupra ulei şi lăsăm 24 ore la răcoare, întorcand din cand în cand bucata pe o parte şi pe alta şi muind-o bine în uleiul din vas.

Cu 3-4 ceasuri înainte de masă, scoa­tem carnea, o învelim în hartie unsă cu unt şi o fixăm în frigare, cu nişte pense de fier. Ţinem sub friptură un vas de aramă cu pereţii groşi şi învartim mane­rul frigării ungînd cît mai des frip­tura cu suc din vasul de aramă.

Cu 15-20 minute înainte de masă, ru­pem hartia şi rumenim carnea pe toate părţile, continuand să o ungem. Scoatem friptura din frigare, o sărăm şi mai de­parte procedăm ca la vrăbioara la tavă.

Vrăbioara se pune la fript fără să se despartă de pe os, deoarece carnea este prinsă de ambele părţi ale osului. Gră­simea de prisos se scoate, făcînd cate o tăietură în lung, de o parte şi de alta a bucăţii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.