Vulpe-de-mare in sos de unt
PrinteazaVulpe-de-mare in sos de unt din: vulpe-de-mare, apa, sare, otet, morcov, patrunjel, cimbru, unt, capere.
Ingrediente:
- 1 litru apă
- 2 linguriţe sare
- 50 ml otet alb
- 1 morcov potrivit, tăiat în bucăţi
- râmurele de pătrunjel
- rămurele de cimbru
- 2 “aripi” de vulpe-de-mare (250 g)
Pentru sosul de unt negru:
- 65 g unt
- 1-2 linguri capere tocate mărunt
- 1 linguriţă oţet de vin alb
Mod de preparare:
Vulpe-de-mare in sos de unt: Puneţi într-o cratiţă apa la fiert, împreună cu sare, oţet alb, morcov, ceapă, pătrunjel şi cimbru. Când începe să fiarbă, introduceţi şi vulpea-de-mare tăiată în bucăţi.
Fierbeţi peştele la foc mic 15-20 minute.
Când e gata, scoateţi bucăţile de peşte, aranjaţi-le pe un platou şi păstraţhle la cald până pregătiţi sosul de unt. Pentru a prepara sosul, încingeţi untul, până ce capătă o nuanţă auriu-maronie.
Adăugaţi caperele şi oţetul şi turnaţi sosul peste peşte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/vulpe-mare-sos-unt html