Wali wa nazi
PrinteazaO reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare.
- 300 g orez
- 750 ml lapte de cocos integral
- 250 ml apă
- 1 vârf de cuţit curry
- 1 linguriţă rasă sare
Mod de preparare:
Amestecă 250 ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o cratiţă. Când este aproape să dea în clocot, adaugă orezul şi sarea. Fierbe orezul la foc mic, amestecând continuu, timp de 10 minute.
Toarnă laptele de cocos rămas şi fierbe orezul încă 5 minute, amestecând permanent, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Acoperă vasul cu hârtie absorbantă, pune deasupra un capac şi lasă orezul să se umfle 20-25 de minute, schimbând hârtia de câteva ori (trebuie să lucrezi foarte repede).
Pune orezul pe farfurii şi presară deasupra puţin praf de curry. In mod tradiţional, se serveşte cu legume, peşte sau orice alt preparat condimentat cu curry.
Wali wa nazi
Pofta buna!