Wasabi – Despre sosul wasabi

Printeaza

Wasabi – Despre sosul Wasabi este un condiment japonez unic și intens picant, cunoscut pentru aroma sa puternică și gustul său iute. Aici sunt câteva informații despre sosul wasabi:

Originea:

Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce o pastă sau pulbere verde.

Culoarea și aspectul:

Sosul wasabi are o culoare verde strălucitoare și o textură asemănătoare pastei. Pulberea de wasabi este verzuie, în timp ce pasta preparată are adesea o nuanță mai deschisă sau mai închisă, în funcție de metoda de producție și de concentrația de wasabi.

Gustul:

Wasabi are un gust distinctiv și puternic, care poate fi descris ca fiind iute, picant și cu o notă de cățărare la nas. Picătura de wasabi poate să ardă puternic și să simțiți senzația în nas mai mult decât în gură.

Utilizare:

Wasabi este adesea servit ca un condiment sau garnitură pentru sushi și sashimi, dar poate fi, de asemenea, folosit în alte feluri de mâncare japoneze. De asemenea, poate fi amestecat cu sos de soia pentru a crea o pastă mai subțire pentru a înmuia sushi-ul.

Compoziție și preparare:

Sosul wasabi este făcut din rădăcina plantei wasabi, care este zdrobită pentru a produce pulbere sau pastă. Uneori, pentru a reduce costurile, se folosesc alte ingrediente, cum ar fi hreanul obișnuit. Sosul wasabi autentic este scump din cauza dificultății în creșterea plantei wasabi și a procesului de prelucrare laborios.

Consum:

Este important să consumați wasabi cu moderație, deoarece este foarte picant. O cantitate mică poate fi suficientă pentru a adăuga un gust intens preparatelor. De obicei, se servește într-o mică cantitate, sub formă de puncte sau linii sub sushi sau sashimi.

Beneficii pentru sănătate:

Planta de wasabi conține compuși cu potențial antioxidativ și antiinflamator. Cu toate acestea, este consumată de obicei în cantități mici, astfel încât beneficiile pentru sănătate pot fi limitate.

Conservare:

Pasta de wasabi sau pulberea trebuie păstrate la frigider pentru a-și păstra prospețimea și aroma. De obicei, este ambalată în tuburi sau recipiente sigilate pentru a preveni uscarea sau degradarea.

În concluzie, sosul wasabi este un condiment japonez distinctiv, apreciat pentru gustul său iute și aroma intensă.

Este un acompaniament popular pentru sushi și sashimi, dar poate fi utilizat și în alte preparate culinare pentru a adăuga o notă picantă și savoare.

Wasabi – Despre sosul Wasabi

 

Sote de fasole verde cu wasabi

Sote de fasole verde cu wasabi din: fasole verde, ulei de masline, praf de usturoi, salvie, wasabi, sare de mare, usturoi, unt. Ingrediente:  ½ kg fasole verde 2 linguri ulei de măsline ½ lingurița de praf de usturoi ½ linguriță de salvie ½ linguriță de praf Wasabi ¼ linguriță de sare de mare 4 catei […]

Sushi de somon cu wasabi

Sushi de somon cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi. Ingrediente: 1 cană orez pentru sushi 50 ml oţet de orez 1 linguriţă zahăr sare foi de alge Nori somon 1 avocado 1 castravete câteva batoane de surimi mix de seminţe de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.