Sote de fasole verde cu wasabi din: fasole verde, ulei de masline, praf de usturoi, salvie, wasabi, sare de mare, usturoi, unt. Ingrediente: ½ kg fasole verde 2 linguri ulei de măsline ½ lingurița de praf de usturoi ½ linguriță de salvie ½ linguriță de praf Wasabi ¼ linguriță de sare de mare 4 catei […]
Wasabi
PrinteazaWasabi. O mirodenie extrasă din rădăcina târâtoare a unei plante japoneze, numită “nalbă montană”. Are o aromă puternică fi înţepătoare si un gust puternic, usturător.
Wasabi provine din aceeaşi familie cu hreanul, ridichile şi muştarul, care conţin glicozidă sulfurică. Rădăcina nu se prea găseşte proaspătă în afara Japoniei, dar există sub formă de pastă sau pulbere de wasabi.
Pulberea de wasabi se amestecă cu o cantitate egală de apă călduţă şi se lasă timp de 10 minute, ca să-şi intensifice gustul. Pasta preparată pe loc îşi pierde gustul mai repede decât pulberea.
In Japonia, wasabi e unul dintre cele mai importante condimente. Wasabi merge cu peştele crud (sashimi) şi cu sushi de orez cu ghimbir murat şi cu sos negru de soia.
Wasabi
Savurati!
poate iti place si:
Sushi de somon cu wasabi
Sushi de somon cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi. Ingrediente: 1 cană orez pentru sushi 50 ml oţet de orez 1 linguriţă zahăr sare foi de alge Nori somon 1 avocado 1 castravete câteva batoane de surimi mix de seminţe de […]
Pasta de maioneza cu wasabi din: maioneza, pasta wasabi, sos de soia, miere. Ingrediente: 3/4 cana maioneza 1 lingură paste wasabi 1 lingură sos de soia 1 lingură miere paine si topping-uri, dupa preferinta, pentru servire Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele. Ungeti painea cu pasta de maioneza cu wasabi si adaugati topping-uri, […]
Pofta buna!