Welsh rarebit
PrinteazaWelsh rarebit din: unt, faina, bere, lapte, mustar de Dijon, sos Worcestershire, sare, piper, Cheddar, paine.
- 25 g unt nesărat
- 2 linguri făină obişnuită
- 125 ml bere Ale
- 125 ml lapte
- 1 linguriţă muştar de Dijon
- 1 linguriţă sos Worcestershire
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 175 g brânză Cheddar rasă
- 4 felii de pâine, puţin prăjite
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul.
Untul se topeşte la foc mic, într-o tigaie nu prea mare, apoi se adaugă făina amestecând. Se prăjeşte 2-3 minute amestecând continuu, până ce făina începe să devină maro. Se adaugă, treptat berea şi laptele, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Se adaugă muştarul, sosul Worcestershire, sare şi piper după gust şi se amestecă în continuare cu telul, până se omogenizează compoziţia. Se adaugă brânza, amestecând continuu, 4-5 minute,.până când se topeşte, iar sosul devine omogen.
Compoziţia se toarnă peste feliile de pâine şi se aşază pe un grătar încins, până când brânza începe să facă băşici.
Pofta buna!