Welsh rarebit

Printeaza

Welsh rarebit din: unt, faina, bere, lapte, mustar de Dijon, sos Worcestershire, sare, piper, Cheddar, paine.

Ingrediente:Welsh rarebit

  • 25 g unt nesărat
  • 2 linguri făină obişnuită
  • 125 ml bere Ale
  • 125 ml lapte
  • 1 linguriţă muştar de Dijon
  • 1 linguriţă sos Worcestershire
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • 175 g brânză Cheddar rasă
  • 4 felii de pâine, puţin prăjite

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul.

Untul se topeşte la foc mic, într-o tigaie nu prea mare, apoi se adaugă făina amestecând. Se prăjeşte 2-3 minute amestecând continuu, până ce făina începe să devină maro. Se adaugă, treptat berea şi laptele, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se adaugă muştarul, sosul Worcestershire, sare şi piper după gust şi se amestecă în continuare cu telul, până se omogenizează compoziţia. Se adaugă brânza, amestecând continuu, 4-5 minute,.până când se topeşte, iar sosul devine omogen.

Compoziţia se toarnă peste feliile de pâine şi se aşază pe un grătar încins, până când brânza începe să facă băşici.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.