Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
PrinteazaSnitel vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în Austria şi reţeta, se prepară, în varianta clasică, numai din carne de mânzat.
- 700 g carne de vitel (neaparat de la pulpa)
- 2 oua
- 100 g faina
- 150 g pesmet
- 200 ml ulei
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în felii de circa 5-6mm, presăraţi-o cu sare şi piper, puneţi-o între două folii de plastic şi bateţi-o uşor cu ciocanul de şniţele.
Cerneţi făina pe o farfurie întinsă şi treceţi feliile de carne prin aceasta. Daţi-le apoi prin ouăle bătute bine şi lăsaţi-le puţin să se scurgă.
Treceţi-le prin pesmet şi presaţi-le bine pentru ca acesta să se lipească de carne. încingeţi într-o tigaie mare uleiul şi puneţi şniţelele la prăjit, la foc potrivit, spre mare.
După ce s-au rumenit bine pe o parte, adăugaţi untul şi întoarceţi-le pe partea cealaltă. După ce s-au rumenit bine pe ambele părţi, scoateţi-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de grăsime.
Serviţi şniţelele calde cu o garnitură la alegere.
Snitel vienez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- snitel vienez
7 patrate sunt
Imi dai si mie din snitelul asta?