Wonton cu chefal si dovlecei
PrinteazaO reteta de wonton cu chefal si dovlecei din: fileuri de chefal, aluat pentru wonton, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, salata verde, supa concentratata de legume, ceapa, cartof si ardei gras rosu.
- 4 fileuri de chefal (circa 120 g fiecare)
- 2 foi de aluat pentru wonton (sau de orez)
- 3 dovlecei
- 30 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă ierburi aromatice (condimente) pentru peşte
- cimbru
- ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru cremă:
- 1 salată verde
- 200 ml supă concentrată de legume
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă albă
- 1 cartof
- sare, piper
pentru decor:
- 1 ardei gras roşu
Mod de preparare:
Spală şi dezosează fileurile de peşte, unge-le cu ulei, presară-le cu condimentele pentru peşte şi cu piper şi pune-le la marinat în frigider. Căleşte o lingură de ceapă tocată într-o cratiţă cu ulei încins şi adaugă cartoful tăiat felii foarte subţiri; prăjeşte-le 4 minute şi adaugă salata bine spălată.
Acoperă cu supa concentrată de legume şi fierbe legumele 15 minute, apoi pasează-le cu un blender de mână şi potriveşte gustul cu condimente.
Taie foile pentru wonton în pătrate cu latura de 4 cm, aşază-le într-o tavă, unge-le cu unt topit, sărează-le şi coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C. Spală şi taie dovleceii în patru, pe lungime, îndepărtează partea albă din interior şi taie-i cubuleţe.
Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă în care ai pus usturoiul zdrobit şi căleşte rapid bucăţelele de dovlecel.
Crestează pielea de pe bucăţile de peşte şi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei. Pune pe jumătate din foile de wonton câte puţin din dovleceii căliţi şi condimentaţi cu cimbru.
Aşază deasupra lor celelalte foi, pune şi pe acestea dovlecei şi aranjează în mijloc câte o bucată de peşte. Completează cu crema de salată caldă şi serveşte preparatul decorat cu bucăţele de dovlecel călit şi cu fâşiuţe subţiri de ardei gras roşu.
Wonton cu chefal si dovlecei
Pofta buna!