Wonton cu chefal
PrinteazaWonton cu chefal din: chefal, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, salata, ceapa, cartof si ardei gras rosu.
- 4 fileuri de chefal
- 2 foi de aluat pentru wonton
- 3 dovlecei
- 30 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă ierburi aromatice
- cimbru
- ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Pentru cremă:
- 1 salată verde
- 200 ml supă concentrată de legume
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă albă
- 1 cartof
- sare, piper
Mod de preparare:
Spală şi dezosează fileurile de peşte, unge-le cu ulei, presară-le cu condimentele pentru peşte şi cu piper şi pune-le la marinat în frigider.
Căleşte o lingură de ceapă tocată într-o cratiţă cu ulei încins şi adaugă cartoful tăiat felii foarte subţiri; prăjeşte-le 4 minute şi adaugă salata bine spălată.
Acoperă cu supa concentrată de legume şi fierbe legumele 15 minute, apoi pasează-le cu un blender de mână şi potriveşte gustul cu condimente.
Taie foile pentru wonton în pătrate cu latura de 4 cm, aşază-le într-o tavă, unge-le cu unt topit, sărează-le şi coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Spală şi taie dovleceii în patru, pe lungime, îndepărtează partea albă din interior şi taie-i cubuleţe.
Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă în care ai pus usturoiul zdrobit şi căleşte rapid bucăţelele de dovlecel.
Crestează pielea de pe bucăţile de peşte şi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei. Pune pe jumătate din foile de wonton câte puţin din dovleceii căliţi şi condimentaţi cu cimbru.
Aşază deasupra lor celelalte foi, pune şi pe acestea dovlecei şi aranjează în mijloc câte o bucată de peşte. Completează cu crema de salată caldă şi serveşte preparatul decorat cu bucăţele de dovlecel călit şi cu fâşiuţe subţiri de ardei gras roşu.
Pofta buna!