Wonton cu crab
PrinteazaIngrediente:
- 1125 g carne de crab proaspata
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1-2 picaturi sos tabasco
- 125 ml branza cremoasa
- 40 bucati aluat de coltunasi
- ulei pentru prajit
Binecunoscuti in Occident ca ingredient de baza al supei cu acelasi nume, acesti coltunasi, numiti wonton. exista in nenumarate variante. Ei au aparut in China in urma cu aproximativ 2200 ani.
Wonton se fac in general din bucati de aluat de paste fainoase. Intins in foi foarte subtiri si taiat in mici patrate. In acestea se pune apoi o umplutura, care se poate face din diferite ingrediente, dintre care cele mai uzuale sunt carnea tocata, fructele de mare taiate bucatele sau legumele.
Odata impachetati si lipiti bine, acesti coltunasi se pot praji, devenind crocanti. sau se pot fierbe in aburi, capatand o textura fina, matasoasa. Wonton sunt foarte gustosi fierti in supa. De asernenea se pot servi la dim sun.
Mod de preparare:
Amestecati carnea de crab cu sosurile si branza cremoasa.
Puneti 1 lingurita din acest amestec pe mijlocul fiecarei bucatele de aluat. Umeziti marginile aluatului cu apa si apasati-le cu degetele pentru a se lipi foarte bine pentru ca umplutura sa nu se imprastie la fierbere.
Incingeti uleiul intr-o cratita mare, la 180″C. Prajiti coltunasii pana ce se rumenesc si serviti-i imediat cu un sos la alegere, dulce sau iute, in functie de preferinte.
Wonton cu crab
Pofta buna!