Wonton

Printeaza

O reteta de wonton din: foi pentru wonton, carne de vita, ceapa verde, ardei iute, radacina de galangal, usturoi, lime, frunze de coriandru, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ou, albus, sare si piper.

Ingrediente:Wonton

  • 16 foi pentru wonton
  • 100 g carne de vită
  • 30 g ceapă verde
  • 1 ardei iute roşu
  • 10 g rădăcină proaspătă de galangal (sau 5 g rădăcină de ghimbir)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 lime
  • 1 linguriţă frunze de coriandru
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 ou
  • 1 albuş
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă foarte mărunt, cu cuţitul, carnea de vită. Curăţă ceapa verde, usturoiul şi rădăcina de galangal; îndepăr­tează seminţele din ardei. Toacă mărunt toate ingredientele şi amestecă-le cu car­nea. Adaugă zeama şi coaja rasă de lime, coriandrul, sosul de soia, oul, sare şi piper după gust.

Desfa foile pentru wonton şi taie-le în câte 4 bucăţi pătrate. Pentru fiecare wonton, suprapune 2 pătrate şi pune câte puţină umplutură în partea de jos. Rulează foile până la unge cu albuş cele 2 margini (dreapta şi stânga) ale ruloului şi închide-1 prin presare cu degetele.

Separă partea superioară a celor două foi. Acoperă cu un şervet umed până în momentul utilizării. încinge mult ulei în wok şi prăjeşte rulourile până când devin aurii. Serveşte-le fierbinţi.

Wonton

Wonton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.