Wonton
PrinteazaO reteta de wonton din: foi pentru wonton, carne de vita, ceapa verde, ardei iute, radacina de galangal, usturoi, lime, frunze de coriandru, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ou, albus, sare si piper.
- 16 foi pentru wonton
- 100 g carne de vită
- 30 g ceapă verde
- 1 ardei iute roşu
- 10 g rădăcină proaspătă de galangal (sau 5 g rădăcină de ghimbir)
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 lime
- 1 linguriţă frunze de coriandru
- 1 lingură sos de soia
- 1 ou
- 1 albuş
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt, cu cuţitul, carnea de vită. Curăţă ceapa verde, usturoiul şi rădăcina de galangal; îndepărtează seminţele din ardei. Toacă mărunt toate ingredientele şi amestecă-le cu carnea. Adaugă zeama şi coaja rasă de lime, coriandrul, sosul de soia, oul, sare şi piper după gust.
Desfa foile pentru wonton şi taie-le în câte 4 bucăţi pătrate. Pentru fiecare wonton, suprapune 2 pătrate şi pune câte puţină umplutură în partea de jos. Rulează foile până la unge cu albuş cele 2 margini (dreapta şi stânga) ale ruloului şi închide-1 prin presare cu degetele.
Separă partea superioară a celor două foi. Acoperă cu un şervet umed până în momentul utilizării. încinge mult ulei în wok şi prăjeşte rulourile până când devin aurii. Serveşte-le fierbinţi.
Wonton
Pofta buna!