Yaki tori

Printeaza

O reteta de yako tori din: pui, ficatei de pui, praz, sake, sos negru de soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase datorită unui sos de soia, aromat ulterior cu sherry.

Ingrediente: Yaki tori

  • 300 g pui fără piele, tăiat cubulete
  • 200 g ficăţei de pui
  • 4 fire de praz
  • 1 dl sake
  • 1 dl sos negru de soia
  • 3 dl sos alb de soia
  • 3 dl sherry sec
  • 4 linguri de zahăr
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţele cam de 3 cm, păstrând deoparte un fir întreg; scoateţi pieliţele din ficăţeii de pui şi tăiaţi-i pe jumătate. Infigeţi alternând bucăţelele de pui, de ficăţei şi de praz pe frigărui de lemn.

Pregătiţi sosul amestecând într-o crăticioară pusă pe foc sake, sosul de soia albă şi închisă la culoare, sherry-ul şi zahărul. Imediat ce lichidul fierbe, stingeţi focul.

Yaki tori Yaki_tori_2 Yaki_tori_3

 

 

 

 

 

Aşezaţi frigăruile pe un grătar bine încins şi frigeţi-le 10 minute; se recomandă frigerea lor pe cărbuni, dar grătarul poate fi înlocuit cu un cuptor.

Yaki_tori_5 Yaki_tori_6 Yaki_tori_4

 

 

 

 

 

Luaţi frigăruile de pe grătar, ungeţi-le cu sosul călduţ şi mai frigeţi-le încă 10 minute; presăraţi peste ele piper alb proaspăt măcinat şi aduceţi-le la masă ornate cu fâşiuţe subţiri £ie praz pe care le-aţi tăiat din prazul păstrat deoparte întreg.

Yaki tori

Yaki_tori

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.