Yaki tori
PrinteazaO reteta de yako tori din: pui, ficatei de pui, praz, sake, sos negru de soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase datorită unui sos de soia, aromat ulterior cu sherry.
- 300 g pui fără piele, tăiat cubulete
- 200 g ficăţei de pui
- 4 fire de praz
- 1 dl sake
- 1 dl sos negru de soia
- 3 dl sos alb de soia
- 3 dl sherry sec
- 4 linguri de zahăr
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l în bucăţele cam de 3 cm, păstrând deoparte un fir întreg; scoateţi pieliţele din ficăţeii de pui şi tăiaţi-i pe jumătate. Infigeţi alternând bucăţelele de pui, de ficăţei şi de praz pe frigărui de lemn.
Pregătiţi sosul amestecând într-o crăticioară pusă pe foc sake, sosul de soia albă şi închisă la culoare, sherry-ul şi zahărul. Imediat ce lichidul fierbe, stingeţi focul.
Aşezaţi frigăruile pe un grătar bine încins şi frigeţi-le 10 minute; se recomandă frigerea lor pe cărbuni, dar grătarul poate fi înlocuit cu un cuptor.
Luaţi frigăruile de pe grătar, ungeţi-le cu sosul călduţ şi mai frigeţi-le încă 10 minute; presăraţi peste ele piper alb proaspăt măcinat şi aduceţi-le la masă ornate cu fâşiuţe subţiri £ie praz pe care le-aţi tăiat din prazul păstrat deoparte întreg.
Yaki tori
Poftă bună