Zabaglione (varianta)
PrinteazaZabaglione din: galbenusuri de ou, zahar pudra, vin.
- 6 gălbenuşuri de ou
- 8 linguri zahăr pudră
- 100 ml vin Marsala (dacă nu găsiţi, puteţi folosi vinul Lacrima lui Ovidiu)
Mod de preparare:
Freacă cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul pudră, până când compoziţia devine o cremă albă şi omogenă. Pune crema la bain-marie, amestecă uşor circa 15 minute (apa din bain-marie nu trebuie să fiarbă).
Compoziţia devine groasă şi cremoasă. Adaugă treptat vinul, amestecând întruna, până când compoziţia are un aspect omogen şi consistent.
Crema Zabaglione se serveşte călduţă. Se poate turna peste pişcoturi de şampanie aşezate într-o cupă de îngheţată sau cu tort de fructe, biscuiţi, o prăjitură simplă etc.
Zabaglione
Pofta buna!